Amazon Quiz Time Daily – Quiz Answers And Win Amazon Free Pay Balance

0

Daily Amazon Quiz & Answers and win daily prize – Daily 8-12 Answers

Amazon Quiz Time, Amazon Today Quiz Answer, Amazon Quiz Today 

Amazon daily quiz is very popular, amazon ne daily quiz and win prize concept India mein Launch kar rakha hein jha simple Amazon Today Quiz answer dene par hum free amazon Product & amazon pay balance win kar sakte hein

Hi Friend’s, I hope Enjoying Humari super Hot and Trending Tips & Tricks Of Free Recharge & Free PayTM Cash Tricks

Amazon Quiz daily starts8 AM To 12 PM Simple choose Right answer And win free amazon product & amazon pay balance

Amazon quiz Time

Download Amazon APP

How To play amazon quiz and win Prize

    • First amazon quiz only application mein hein
    • open amazon App and log in Or register user Account
    • swipe kare neeche jaye jha aapko ek banner dikhega
    • banner par click kare and Click kare Start quiz
    • Start karne ke baad aapko 5 Amazon question ke Answer dene honge
  1. Amazon quiz answer
    • All answer Right dene ke baad aap Lucky Drew Ke liye select ho jaoge
    • Daily answer dekar aap apne chance ko badha sakte ho win ke liye

Amazon quiz After Finish

Amazon Quiz Time Daily Answers

Note:- If you not get answers just Refresh it -(Refresh)

Amazon Quiz Contest Today Answers 19-Sept-2019

Question 1 : In botany, strawberries are part of the rose family.

Ans :- True

Question 2 : Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Ans :- MS Dhoni

Question 3 : India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ was inaugurated last year. Its built over which of the following rivers?

Ans :- Brahmaputra

Question 4 : In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Ans :- Stockholm, Sweden

Question 5 : Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court.

Ans :- Attorney General


Great Indian Festival Quiz Answers

Q1 – Using Which Bank’s Credit/Debit Card Can You Avail Up To 10% Instant Discount On Shopping During The Summer Sale On Amazon.In?

Ans – State Bank Of India

Q2 – Which One Of These Is NOT An Offer You Can Avail During The Great Indian Festival Sale?

Ans – One Way Trip To The Moon At ₹3

Q3 – Before The Sale Starts, You Can Collect Amazon Coupons And Avail Extra Savings During The Great Indian Festival Sale On Up To _____ Products. Fill In The Blanks.

Ans – 7 Lakh+

Q4 – Prime Members Get Exclusive Deals And Early Access To The Great Indian Festival Sale. When Does The Sale Start For Them?

Ans – 12 Noon, 28th September

Q5 – When Does The Great Indian Festival Sale 2019 Start For All Customers On Amazon.In?

Ans – 29th September

Amazon Vivo U10 Quiz Answers – Win Vivo U10

Amazon Quiz Answers Win

Q1 – Which Of These Phrases Is Associated With The Vivo U10?
Ans – UnstoppableU

Q2 – The Vivo U10 Comes With An 18W Fast Charger – Which Can Deliver Up To _____ Of Talk-Time In 10 Minutes Of Charging.
Ans – 4.5 Hours

Q3 – Which Of These Celebrities Is Associated With The Vivo S1?
Ans – Sara Ali Khan

Q4 – Vivo U10 Is Powered By A Qualcomm Snapdragon Processor. True Or False?
Ans – True

Q5 – When Will The Vivo U10 Be Available For Sale On Amazon.In?
Ans – 24th September

 

Q1 – 14th September Is Celebrated As ‘Hindi Diwas’ As, On This Day Hindi Became One Of The Official Languages Of India. In Which Year Was Hindi Made One The Official Language?

Answer – 1949

Q2 – Hindi Is The 4th Most Spoken Language In The World, Which Is The Most Spoken Language Around The World?

Answer – Mandarin Chinese

Q3 – Which Country Is Referred To As ‘The Land Of A Thousand Lakes’?

Answer – Finland

Q4 – An Honorary Oscar Is Given Out Annually To Celebrate Motion Picture Achievements That Are Not Covered By The Existing Categories Of Oscar Awards. Which One Of These Have NOT Received An Honorary Oscar?

Answer – Alan Rickman

Q5 – Which Of The 7 Continents Of The World Has The Most Number Of Countries?

Answer – Africa

Amazon Today Quiz answers 14 September 2019

Q1 – 14th September Is Celebrated As ‘Hindi Diwas’ As, On This Day Hindi Became One Of The Official Languages Of India. In Which Year Was Hindi Made One The Official Language?

Answer – 1949

Q2 – Hindi Is The 4th Most Spoken Language In The World, Which Is The Most Spoken Language Around The World?

Answer – Mandarin Chinese

Q3 – Which Country Is Referred To As ‘The Land Of A Thousand Lakes’?

Answer – Finland

Q4 – An Honorary Oscar Is Given Out Annually To Celebrate Motion Picture Achievements That Are Not Covered By The Existing Categories Of Oscar Awards. Which One Of These Have NOT Received An Honorary Oscar?

Answer – Alan Rickman

Q5 – Which Of The 7 Continents Of The World Has The Most Number Of Countries?

Answer – Africa


Amazon Quiz Today Answer – 15000 Rs 

Q1 – Amazon Pay Gift Cards CANNOT Be Sent As ________. Fill In The Blanks.

Answer – Carrier Pigeon Post

Q2 – Which Of These Amounts Can You NOT Load On Amazon Pay Gift Cards?

Answer – ₹9

Q3 – While Sending An Email/ Digital/ Online Gift Card Which Of The Below Can You NOT Modify?

Answer – Viscosity

Q4 – Amazon Pay Gift Cards CANNOT Be Used To Pay For Which One Of These?

Answer – One Way Trip To Mars

Q5 – Amazon Offers A Range Of Diwali Themed Gift Cards. Which Of These Is A Benefit Of Sending A Digital/Online Gift Card’?

Answer – Can Be Sent Instantly


Amazon Today Quiz answers 11 September 2019

Q1 – RK Laxman Was A Famous Cartoonist, Known For His Illustration Of The ‘Common Man’. Which Popular Series Was His Brother Famous For?

Answer – Malgudi Days

 

Q2 – Which Of The 7 Continents Of The World Has The Most Number Of Countries?

Answer – Africa

 

Q3 – Which Movie Won The Award For Best Hindi Film At The 66th National Awards Held In August?

Answer – Andhadhun

 

Q4 – The British Government Made A Motivational Poster Before World War II To Keep People From Panicking. The Words From That Poster Are Now Commonly Featured On Clothing, Novelty Items, And Internet Memes. What Was Printed On The Poster?

Answer – Keep Calm And Carry On

 

Q5 – This Musical Instrument Is Believed To Have Existed Since 15,000 BC, Making It One Of The Oldest Instruments In The World. The Modern Version Of It Has 47 Strings And 7 Pedals. Which Instrument Are We Talking About?

Answer – Harp


Amazon Today Quiz answers 10 September 2019

Q1. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer – Venus

 

Q2. Which of these is NOT a genre of music?

Answer – Pinks

 

Q3. Katrina Kaif’s sister will be seen in her Bollywood debut film, Kwatha, opposite Salman Khan’s brother in law, Aayush Sharma. Can you name her?

Answer – Isabelle Kaif

 

Q4. What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt

Answer – Sphinx

 

Q5. Which was the first song to be played in outer space?

Answer – Jingle bells


Amazon Today Quiz answers 8 September 2019

Q1 – The Famous ‘Hornbill Festival’ Is Celebrated In Which Of The Following States Of India?

Answer – Nagaland

Q2 – Which One Of These Is A Traditional Folk Dance Of The People Of Lakshadweep Islands?

Answer – Lava Dance

Q3 – Which Song By Coldplay (Filmed In Mumbai) Features Beyonce, And Bollywood Star Sonam Kapoor And Showcases The Festival Of Holi, Among Other Things Related To India?

Answer – Hymn For The Weekend

Q4 – In Context To Geographics, What Are ‘Isohyets’?

Answer – Lines On A Map Showing Equal Rainfall

Q5 – Which Of The Following Will You Associate ‘Sattriya’ With?

Answer – A Dance Form

Amazon Today Quiz answers 7 September 2019

Q1 – ‘Ablutophobia’ Is The Fear Of?

Answer – Bathing

Q2 – Facebook Recently Launched A New Cryptocurrency. What Is It Called?

Answer – Libra

Q3 – Vlad The Impaler Was An Emperor In Romania In The 14th Century. Which Fictional Character Was Based On Him?

Answer – Dracula

Q4 – Which Element Was Discovered On The Sun Before It Was Discovered On Earth?

Answer – Helium

Q5 – The Statue Of Liberty Is Known World-Over As A Symbol Of The USA. But It Was Gifted To America By Another Country. Who Gifted It?

Answer – France


Amazon Today Quiz answers 6 September 2019

Q1 – Saif Ali Khan And Tabu Are Reuniting On The Big Screen For A New Film, 20 Years After Their 1999 Film Hum Saath-Saath Hain. What Is Their New Movie Called?

Answer – Jawaani Jaaneman

Q2 – The Song ‘Hotel California’ Is A Beloved Classic. Which Is The Band That Originally Sang This Song?

Answer – The Eagles

Q3 – Kyle Giersdorf, A 16 Year Old, Goes By The Gamer Name Of ‘Bugha’. He Recently Won 3 Million Dollars For Winning A World Cup Tournament For A Game This Year. Which Game Was It?

Answer – Fortnite

Q4 – What Is The Capital Of Finland?

Answer – Helsinki

Q5 – Human Lungs Are Not Of The Same Size. The Left Lung Is Smaller That The Right Lung. True Or False?

Answer – True


Amazon Today Quiz answers 5 September 2019

Q1 – In The Movie ‘The Lion King’, What Is Simba’s Mother’s Name?

Answer – Sarabi

Q2 – Kabadi Is The National Sport Of Bangladesh. True Or False?

Answer – True

Q3 – Each Year, 5th September Is Celebrated As Teacher’s Day In India. Which Year Was The First ‘Teacher’s Day’ Celebrated?

Answer – 1962

Q4 – Each Of The Below Personalities Has Been A Teacher In Their Lifetime. Which One Of These Also Served As President Of India?

Answer – Rajendra Prasad

Q5 – Teacher’s Day Is Celebrated On The Birthday Of India’s Great Teacher Dr. Sarvapalli Radhakrishnan. In Which Subject Did Dr. Radhakrishnan Do His Post Graduation?

Answer – Philosophy


Amazon Today Quiz answers 4 September 2019

Q1 – What Is The Capital Of Finland?

Answer – Helsinki

 

Q2 – In 1995, UNESCO Named Easter Island (A Remote Volcanic Island In Polynesia) As A World Heritage Site. What Is This Place Known For?

Answer – Stone Head Statues

 

Q3 – Which Of The Following Writers Was NOT Born In India?

Answer – Jhumpa Lahiri

 

Q4 – A Teenager Recently Broke Michael Phelps’ Record In The 200m Butterfly Stroke. Who Was It?

Answer – Kristof Milak

 

Q5 – Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?

Answer – New Zealand


Amazon Today Quiz answers 3 September 2019

Q1 – Which Is The Largest Country In The World In Terms Of Land Area?

Answer – Russia

 

Q2 – What Is The Currency Of China Called?

Answer – Yuan

 

Q3 – Velcro Has Been Making Life Easier Since Its Invention. Do You Know Where Was Velcro Invented?

Answer – Switzerland

 

Q4 – ‘281 And Beyond’ Is The Autobiography Of A Veteran Indian Cricketer. Who Is The Author Of This Book?

Answer – VVS Laxman

 

Q5 – A ‘Torero’ Is A Term Associated With Which Of These?

Answer – Bull-Fighting


Amazon Today Quiz Answers 2 September 2019

Q1. The ____ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur?

Answer – The Ring of Fire

 

Q2. Who is the author of the book, ‘My Seditious Heart’ which is a collection of non-fiction essays? Hint – The author is a winner of the Man Booker Prize for Fiction.

Answer – Arundhati Roy

 

Q3. A doctor of Indian-origin was recently crowned Miss England 2019. Who is she?

Answer – Bhasha Mukherjee

 

Q4. Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Answer – True

 

Q5. The State Bank of India was previously known as 

Answer – Imperial Bank of India


Amazon Today Quiz answers 1 September 2019

Q1 – The Tiger Population In India Has Grown From 1,400 In 2006 To 2,977 In 2019. Which State Has Recorded The Highest Number Of Tigers In The Country?

Answer – Madhya Pradesh

 

Q2 – The Iconic Bollywood Film, ‘Hum Aapke Hain Koun’ Has Completed 25 Years Since Its Making. Who Directed This Film?

Answer – Sooraj Barjatya

 

Q3 – Which Famous Painter Is Known For His Artwork Called ‘Starry Night’? Hint – He Is The Same Artist Who Cut Off His Own Ear.

Answer – Vincent Van Gogh

 

Q4 – LEDs Are Small Light Sources Commonly Used In Electronic Devices, Flashlights, Lightbulbs Etc. What Does LED Stand For?

Answer – Light Emitting Diode

 

Q5 – Who Won The 2019 F1 German Grand Prix?

Answer – Max Verstappen


Amazon Today Quiz answers 31 August 2019

Q1 – The Indian Classical Instrument, The Sitar, Has Been Used By Popular Bands Like ‘The Beatles’ In Their Music. Which Other Band Used It In Their Chart Topping Hit, ‘Paint It Black’?

Answer – The Rolling Stones

 

Q2 – He Was The First Ever Indian To Win A Silver Medal At The Olympics For Shooting. Then, He Went On To Lead The Ministry Of Youth Affairs And Sports. Who Is He?

Answer – Rajyavardhan Singh Rathode

 

Q3 – Now A World-Renowned Sporting Event, This Race Was Originally Created To Boost The Circulation Of A Struggling Newspaper Called L’Auto In France. Which Event Are We Referring To?

Answer – Tour De France

 

Q4 – All Of The Below Bollywood Actors Has Worked As A Radio Jockey (RJ) Before Starting Their Acting Careers, Except?

Answer – Shah Rukh Khan

 

Q5 – This Vitamin Plays An Important Role In The Body Because It Stops Bleeding And Helps Form Clots. It Is Also Referred To As The Clotting Vitamin. Which One Is It?

Answer – Vitamin K


Amazon Today Quiz answers 30 August 2019

Q1. Freddie Mercury, the legendary singer from the rock band ‘Queen’ was of Indian descent. He was born a Parsi, and his birth name was Farrokh Bulsara. True or false?

Answer – True

 

Q2. Shilpa Shetty is all set to make her Bollywood comeback with a new movie. What is the film called?

Answer – Nikamma

 

Q3. There are approximately 35 UNESCO World Heritage Sites in India. Which of the following is NOT a UNESCO World Heritage Site?

Answer – Charminar, Hyderabad

 

Q4. The Ramon Magsaysay award is considered ’Asia’s Nobel Prize’ and was recently awarded to the Indian journalist, Ravish Kumar. This award is named after the president of which country?

Answer – Philippines

 

Q5. In the Harry Potter books, what are the creatures who guard the prison of Azkaban called?

Answer – Dementors

Amazon Today Quiz answers 29 August 2019

Q1 – Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?

Ans – Mercury

Q2 – How Many Bones Are Present In A Shark’s Body?

Ans – Zero

Q3 – Opera Is A Form Of Musical Theatre. Where Did This Artform Originate?

Ans – Italy

Q4 – In India, Friendship Day Is Celebrated On The ___ Sunday Of August. Fill In The Blank.

Ans – First

Q5 – Espadrilles Were First Made In Regions Of France And Spain. Where Are These Worn?

Ans – On Your Feet


Amazon Today Quiz answers 28 August 2019

Q1 – How Many Years Of Marriage Would Be Celebrated By A ‘Golden Anniversary’?

Answer – 50 Years

 

Q2 – A Baby Sheep Is Called A Lamb. What Is A Baby Goat Called?

Answer – Kid

 

Q3 – Alliumphobia Is A Fear Of Garlic. True Or False?

Answer – True

 

Q4 – A State Government Has Declared That It Will Sponsor The Indian Mens And Womens Hockey Teams For The Next 5 Years. Which Government Is It?

Answer – Odisha

 

Q5 – Which Of These Was Earlier Known As The ‘Hailey National Park’ When It Was Established In 1936?

Answer – Jim Corbett National Park


Amazon Today Quiz answers 26 August 2019

Q.1 Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer – The moon

 

Q2. Which is the capital city of the African country, Ethiopia?

Answer – Addis Ababa

 

Q3. Which Indian celebrity was honored with an Honorary Degree, Doctor of Letters from La Trobe University at the 10th edition of Indian Film Festival of Melbourne?

Answer – Shah Rukh Khan

 

Q4. A doe is the female of a dove. True or false?

Answer – False

 

Q5. Entomology is the science that studies _______. Fill in the blanks.

Answer – Insects


Amazon Today Quiz answers 25 August 2019

Q1. What does the word ‘Buddha’ mean?

Answer- Awakened One or Enlightened One

Q2.  Which country recently launched an underwater military museum? It displays decommissioned military vehicles & equipment including tanks, cranes and a helicopter, at depths reaching upto 92 meters.

Answer- Jordan

Q3. After the successful launch of Chandrayaan-2, ISRO has announced its first mission to the study the surface of the sun. It will be launched in 2020. What is the mission called?

Answer- Aditya-L1

Q4. What does 1,048,576 bytes equal?

Answer- A Megabyte

Q5wer. Where did the large loose garment known as the ‘poncho’ originate?

Ans- South America


Amazon Today Quiz answers 24 August 2019

Q1 – The ‘Angkor Vat’ Temple Is The Largest Religious Monument Ever Built. Where Is It Situated?

Answer – Cambodia

Q2 – Seoul Is The Capital City Of North Korea. True Or False?

Answer – False

Q3 – Which Is The Capital City Of The South Indian State Of Telangana?

Answer – Hyderabad

Q4 – The Digital Payment System Known As UPI, Is Now Commonly Accepted Across Merchants And Businesses. What Does UPI Stand For?

Answer – Unified Payments Interface

Q5 – Which British Prime Minister Was Awarded The Nobel Prize For Literature?

Answer – Winston Churchill


Amazon Today Quiz answers 23 August 2019

Q1 – India’s Lightest Bullet Proof Jacket Was Launched At The Police Expo 2019. It Can Withstand Bullets Fired From An AK-47 Rifle. What Is The Jacket Called?

Answer – Bhabha Kavach

Q2 – The Ministry Of New And Renewable Energy Launched A Scheme To Encourage Farmers To Use And Generate Solar Power This Year. What Is It Called?

Answer – PM-KUSUM

Q3 – What Is The Hybrid Offspring Of A Male Zebra And A Female Horse Called?

Answer – Zorse

Q4 – Who Is The First Indian-Origin Person To Be Take Charge As The Home Secretary For The New UK Government Under Boris Johnson?

Answer – Priti Patel

Q5 – India Celebrates The National Broadcasting Day Every Year To Commemorate The First Ever Radio Broadcast In The Country, Which Went Live In 1927. Which Day Is It Celebrated On?

Answer – 23rd July


Amazon Today Quiz answers 22 August 2019

Q1 – What Is The Currency Of South Africa Called?

Answer – Rand

Q2 – Indian Players Harmeet Desai And Ayhika Mukherjee Won The Gold At The 2019 Commonwealth Championships. Which Sport Did They Play?

Answer – Table Tennis

Q3 – She Is A Former International Tennis Player And Has Represented India At The Deaflympics. She Has Now Become The First Indian To Win The Miss Deaf World Pageant. Who Is She?

Answer – Vidisha Baliyan

Q4 – The ______ In Delhi Was Inaugarated On 25th Feb 2019. It Is A Structure Comprising Of Four Concentric Circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra And Rakshak Chakra. Fill In The Blank.

Answer – National War Memorial

Q5 – Who Is The Author Of The Bestselling Books, ‘Sapiens’ And ‘Homo Deus’?

Answer – Yuval Noah Harari


Amazon Today Quiz answers 21 August 2019

Q1 – India Recently Launched Its Second Moon Mission, —-

Answer – South Pole

Q2 – Dr. Abdul Kalam Visited A Country On 26th May, 2005, —-

Answer – Switzerland

Q3 – Density Is Defined As The Ratio Of The Mass Of An Object To The Volume Of Space It Takes Up.—

Answer – False

Q4 – Alongside Pranab Mukherjee, Which Famous Singer From Assam Was Posthumously Awarded India’s Highest Civilian Award, —-

Answer – Bhupen Hazarika

Q5 – Scientists In Bangladash Have Developed An Alternative To Plastic Bags – Cellulose Sheet-Bags Made With Jute Fibres. —

Answer – Sonali

Amazon Today Quiz answers 20 August 2019

Q1 – Which Of The Following Is NOT A Variety Of Mango?

Answer – Red Dacca

Q2 – Apricots Are Not Native To India. And Yet, There Is A Popular Hyderabadi Dessert, Made From Apricots Which Was Created By The Royals As It Needed The Fruit To Be Imported. What Is The Dish Called?

Answer – Qubani-Ka-Meetha

Q3 – Maria Montessori Was An Italian Physician. She Is Also Known For Her Contributions To Another Field, Where Her Name Is Used To Refer To A Teaching Method. Which Field Does It Apply To?

Answer – Education

Q4 – What Is The Roman Numeral Equivalent For The Number ‘0’?

Answer – Does Not Exist

Q5 – There Is A Theory That The Universe Will Come To An End When Its Ever-Increasing Rate Of Expansion Causes All Matter To Basically Fly Apart. What Is The Term Applied To This Theory?

Answer – The Big Rip


Amazon Today Quiz answers 19 August 2019

Q1 – On Which Day Is World Photography Day (WPD) Observed Each Year?

Answer – August 19

Q2 – Which Of The Following Will You Associate ‘Sattriya’ With?

Answer – A Dance Form

Q3 – What Kind Of Animal Is The ‘Flying Fox’?

Answer – Bat

Q4 – Which European Capital City Was Built On A Group Of 14 Islands?

Answer – Stockholm

Q5 – The Indian State Of Nagaland Was Formed In 1963. Which State Was It A Part Of Earlier?

Answer – Assam


Amazon Today Quiz answers 18 August 2019

Q1 – Which Of These Wireless Technologies Derives Its Name From A 10th Century Viking King?

Answer – Bluetooth

Q2 – Taipei Is The Capital Of Singapore. True Or False?

Answer – False

Q3 – Who Was The Founder Of The Bose Corporation?

Answer – Amar Bose

Q4 – This Dutch Footballer Was Given The Nickname ‘Llama’ After He Spit On West German Striker, Rudi Völler, During A 1990 FIFA World Cup Game. Can You Name Him?

Answer – Franklin Rijkaard

Q5 – Which Science Fiction Writer Is Credited With Penning Down ‘The 3 Laws Of Robotics’?

Answer – Isaac Asimov


Amazon Today Quiz answers 17 August 2019

Q1 – What Is The Name Of The New Film Starring Leonardo DiCaprio And Brad Pitt Which Has Been Directed By Quentin Tarantino?

Answer – Once Upon A Time In Hollywood

Answer – The World’s Coldest Inhabited Place Is The Village Oymyakon Which Records -68 Degree Centigrade Is Located At ____.

Answer – Russia

Q3 – In The Vivo Pro Kabaddi League, 2019, What Is The Name Of Haryana’s Team?

Answer – Haryana Steelers

Q4 – The Pinna Is The Outer Area Of Which Human Body Part?

Answer – Ear

Q5 – Kiara Advani, Was Most Recently Seen Opposite Shahid Kapoor In Kabir Singh. Which Was Her Bollywood Debut Film?

Answer – Fugly


Amazon Today Quiz answers 16 August 2019

Q1:- Pandit Hari Prasad Chaurasia Is A Well-Known Name In The Classical Music Genre. Which Instrument Does He Play?

Answer – Flute

Q2:- Akshay Kumar’s New Film Is Inspired By The True Events Of ISRO’s Mars Orbiter Mission Which Was Launched In 2013. What Is The Film Called?

Answer – Mission Mangal

Q3:- BSE SENSEX Is A Commonly Known Term In The Stock Market. What Does SENSEX Stand For?

Answer – Sensitive Index 

Q4:- Marvel Recently Announced That Natalie Portman Will Play The Female Version Of A Popular Superhero In Their Next Film Franchise. Which Hero Is It?

Answer – Thor

Q5:- Starting 1st December 2019 ______ An Electronic Toll Payment Facility Will Be Mandatory On All National Highway Toll Lanes. What Is It Called?

Answer – FASTag


Amazon Today Quiz answers 14 August 2019

Q1 – NASA Recently Celebrated The 50th Anniversary Of Their Mission Which First Landed Man On The Moon. Which Mission Was This?

Ans – Apollo 11

Q2 – Which Country Will Host The 2023 ICC World Cup?

Ans – India

Q3 – The Inventor Of The Password For Computer Accounts Was An American Scientist, Who Passed Away Recently. What Was His Name?

Ans – Fernando Corbato

Q4 – India’s Chandrayaan-2 Lunar Mission Successfully Commenced On 22nd July. What Is The Name Of The Robot Rover That Will Be Released By The Moon Lander As Part Of This Mission?

Ans – Pragyan

Q5 – Who Was The Captain Of The Winning Team At The 2019 ICC World Cup?

Ans – Eoin Morgan


Today Quiz answers 13 August 2019

Q1 – Fact Or Myth : The Great Wall Of China Can Be Seen With The Unaided Human Eye From Space.

Ans – Myth

Q2 – Chakyar Koothu Is A Classical Dance Form Which Involves A Lot Of Comedy Through Narrations And Gestures. Which Indian State Does It Originate From?

Ans – Kerala

Q3 – Former India Cricketer, Kiran More, Has Been Appointed As The Interim Coach Of Which Cricket Team?

Ans – USA

Q4 – Which Film Was Farhan Akhtar’s Directorial Debut?

Ans – Dil Chahta Hai

Q5 – Last Year, Rahul Dravid Was Inducted Into The ICC Hall Of Fame. This Year, __________ Has Become The 6th Indian Cricketer To Join The Ranks. Fill In The Blanks.

Ans – Sachin Tendulkar


Today Quiz answers 12 August 2019

Q1. In which of the following Indian festivals are boat races a special feature?

Ans: Onam

Q2. Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?

Ans: Kim Jong-il

Q3. It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?

Ans: Narsimha Mehta

Q4. The author of the book ‘Business @ the Speed of Thought’ also wrote ‘The Road Ahead’ in the year 1995, which was at number one in the New York Times best seller list for seven weeks. Who is the author of these books?

Ans: Bill Gates

Q5. Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.

Ans: Rachna Khaira

 


Today Quiz Answers 11 August 2019

Q1. What does FM in FM Radio stand for?

Answer: Frequency Modulation

Q2: What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

Answer: The Golden Quadrilateral

Q3: Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognized as the ‘Global celebration of Emojis’ day, worldwide?

Answer: 17th July

Q4: Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?

Answer: Hima Das

Q5: How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

Answer: 150 million km


Today Quiz answers 10 August 2019

Q1. _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks

Answer:- Buzkashi

Q2. Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?

Answer:- YouTube

Q3. Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from __. Fill in the blanks.

Answer:- Manipur

Q4.  A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?

Answer:- Agent Smith

Q5. The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer:- 38-45 minutes


Today Quiz answers 8th august 2019

Q1 – Where Is India’s Highest Astronomical Observatory Located?

Ans – Ladakh

Q2 – A Phobia Is An Irrational Fear That A Person May Experience. Triskaidekaphobia Is The Fear Of What?

Ans – Number 13

Q3 – The World Bank Group Announced Its First Female Managing Director And Chief Financial Officer (CFO) Who Is An Indian National. What Is Her Name? Hint – She Was The MD Of The State Bank Of India!

Ans – Anshula Kant

Q4 – In A Standard Set Of Playing Cards, Which King Is The Only One Without A Moustache?

Ans – King Of Hearts

Q5 – ISRO Has Been In The Spotlight Recently Due To It’s Moon Mission, Chandrayaan-2. Who Is The Current Chairman Of ISRO?

Ans – Kailasavadivoo Sivan


Today Quiz answers 7th august 2019

Q1: Which of these was written by William Shakespeare?

Ans:Taming of the Shrew

Q2: Sportsman Anthony Amalraj recently won a historic bronze medal for India in a World Tour held in Australia. Which sport does he play?

Ans:Table tennis

Q3: In the DC comic books, what is the name of the planet that is Superman’s home?

Ans:Krypton

Q4: Akshay Kumar occupies the number 33 spot in the Forbes Celebrity 100 list which mentions the world’s highest-paid entertainers. Who has topped the list this year?

Ans:Taylor Swift

Q5: In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Ans:Dr. B. R. Ambedkar


Today Quiz answers 6th august 2019

Q1.Which is the smallest planet in our solar system?
Ans. Mercury

Q2.Fanta and Sprite belong to which beverage company?
Ans. The Coca Cola Company

Q3.The researchers from the University of Chicago have discovered remnants of seawater from the Ice Age. In which ocean was this discovery made?
Ans. Indian Ocean

Q4.The banana plant is classified as a herb. True or False?
Ans. True

Q5.If the Green Revolution is related to agriculture, what does a Blue Revolution refer to?
Ans. Fish


Amazon Sony Bravia LED TV Quiz Answers: 2nd August 2019

Q1. Indian scientists developed a new material called ‘black gold’ which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?

Answer– Tata Institute of Fundamental Research

Q2. She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?

Answer– Dutee Chand

Q3. Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Answer– On a pillow

Q4. The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?

Answer– Majuli

Q5. A song titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’, was released by the Indian Army to commemorate 20 years of ‘Operation Vijay’ as an ode to the to soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist?

Answer– Sameer


Amazon Seagate 5TB Hard Drive Quiz Answers: 1st August 2019

Q1- Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer– The French Revolution

Q2- The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for?

Answer– Video Home System

Q3- Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?

Answer – Titan

Q4- If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the ‘Great Red Spot’. What is it?

Answer– A Hurricane

Q5- ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?

Answer – Mark Antony


Amazon honor 8x Quiz Answers – 31 July 2019

Q1. Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer: Kapil Dev

Q2. The largest Buddhist monastery is the world is located in ___.

Answer: Indonesia

Q3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Answer: Desserts

Q4. What kind of weapon is a falchion?

Answer: A sword

Q5.  Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Answer: Mawsynram, Meghalaya


Amazon 30th July Quiz Answers

Q1 – Who Was the First Indian from the Film Industry to Win an Oscar Award?

Answer – Bhanu Athaiya

Q2 – In Which Year Was The Euro Introduced As Legal Currency On The World Market?

Answer – 1999

Q3 – What Does The Latin Phrase ‘Caveat Emptor’ Mean?

Answer – Let the Buyer Beware

Q4 – What Is The National Sport Of Japan?

Answer – Sumo Wrestling

Q5 – In The FIFA World Cup, The ‘Golden Glove Award’ Is Awarded Each Season To Whom?

Answer – The Best Goalkeeper


Amazon 29th July Quiz Answers

1) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer– Lava dance

2) The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer– Nagaland

3) Krav Maga is a form of martial arts.

Answer– TRUE

4) ______ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them so as to avoid their legs getting caught

Answer– Cheraw dance

5) _____ is the capital city of Himachal Pradesh

Answer– Shimla


Amazon One Plus 7 Pro Quiz Answers – 28th July

1) Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

Answer– Vitamins

2) Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie?

Answer– Five Point Someone

3) Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally friendly transportation projects?

Answer– France

4) What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

Answer– Priya Varrier

5) M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _______

Answer– Judge of Supreme Court


Amazon Armani Watch Quiz Answers – 27th July

1) In which year did Atal Bihari Vajpayee become India’s prime minister for first time?

Answer– 1996

2) Which batsman has scored the highest number of centuries in a single World Cup Tournament?

Answer– Rohit Sharma

3) Which company has recently acquired the American software company Red Hat?

Answer– IBM

4) The movie, Super 30, starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?

Answer– Anand Kumar

5) The world’s first public blockchain bond ‘bond-I’ was launched by which International organization?

Answer– World Bank


Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 26th July

1) By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Answer– Marilyn Monroe

2) Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

Answer– TVS Motors

3) When was World Population Day observed recently?

Answer– 11 July

4) Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

Answer– Urooj Ashfaq

5) Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

Answer– New Delhi


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 25th July Quiz

1. Which banking institution commenced it’s operations from the 1st of April 1935?

Answer. Reserve bank of India

2. Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Answer. Judgemental Hai Kya

3. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer. Indus

4. With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Answer. Wandering albatross

5. Which one of these Indian movies is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer. Taare zamin par


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 24th July Quiz

1. What was author Mark Twain’s real name?

Answer. Samuel Langhorne Clemens

2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?

Answer. Assam

3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?

Answer. Mysterio

4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?

Answer. Sri Lanka

5. The Halley’s Comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Answer. 2061


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 23rd July Quiz

1) Which of these actors played on-screen father to their real father?

Answer- Abhishek Bachchan

2) Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27 year old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?

Answer- Ikram Ali Khil

3) Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

Answer- Bottle cap challenge

4) In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?

Answer- Bagheera

5) Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?

Answer- Most hugs given in 1 hour by an individual


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 22nd July Quiz

1) AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer- Slumdog Millionaire

2) The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.

Answer- Flyback

3) The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

Answer- Rahul Dravid

4) Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

Answer- Dubai

5) Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

Answer- History Professor


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 21st July Quiz

1) In context to fashion, what is a ‘fedora’?

Answer- A type of headwear

2) Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

Answer- Bamboo

3) Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

Answer- Subroto Mukerjee

4) Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

Answer- Black gold

5) What is the name of the network of higways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Answer- The Golden Quadrilateral


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 20th July Quiz

1) Which is the national fruit of India?

Answer- Mango

2) Panchathan Record Inn is which composer’s in house studio?

Answer- A.R. Rahman

3) Who developed a vaccine against poliomyelitis (Polio)?

Answer- Dr. Jonas Salk

4) In ancient Greece, men exercised and took part in sports completely nude. True or False.

Answer- TRUE

5) A cinematograph is a motion picture film camera, which also serves as a film projector and printer. Who invented it?

Answer- Lumiere Brothers


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 19th July Quiz

1) What is another word for lexicon?

Answer – dictionary

2) Dr. Kalam was bestowed with the highest honour that an Indian citizen can receive. Which award is it?

Answer – Bharat Ratna

3) India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.

Answer – False

4) Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called?

Answer – Kona Electric SUV

5) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 18th July Quiz

1) The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called

Answer- Goth

2) Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?

Answer- Ashok Amritraj

3) Where is the headquarters of Amazon Inc. located?

Answer- Seattle

4) Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?

Answer- 7th July

5) Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?

Answer- Queen


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 17th July Quiz

1) Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer- Arunachal Pradesh

2) Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answer- Wimbledon

3) The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer- Jhumpa Lahiri

4) Name the official residence of the Pope?

Answer- Apostolic Palace

5) Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answer- Ravi Ruia


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 16th July Quiz

Q1) Which of these cities is located on two continents?

Answer – Istanbul

Q2) In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Answer – Trivia

Q3) Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer – Venezuela

Q4) Who is the author of the famous book of fables known as the Panchatantra?

Answer – Vishnu Sharma

Q5) which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Answer – UK


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 14th July Quiz

1) In the subject of zoology what is the study of insects called?

Answer- Entomology

2) After Ahmedabad, which Indian city was recently added to the UNESCO World Heritage site list?

Answer- Jaipur

3) Recently, K2, an AI-based Human Resource (HR) Humanoid was introduced in Uttar Pradesh. Which company has introduced this for its employees?

Answer- Tech-Mahindra

4) The Oscar winning film, Forrest Gump is getting an official Hindi remake, by the title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan will play the female lead. Who will be playing the role of Forrest Gump?

Answer- Aamir Khan

5) Langvir Nritya, Barada Nati, Pandva Nritya & Shotiya are different forms originate from?

Answer- Uttarakhand


 

Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 11th July Quiz

Q1. Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?

Answer- UAE

Q2. Designer Jony Ives recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham palace. He was the Chief Design Officer for which organization?

Answer- Apple

Q3. Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?

Answer- Daniel Craig

Q4. Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?

Answer- Italy

Q5. In the Disney live-action remake of Lion King, Beyoncé has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?

Answer- Sunidhi Chauhan


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 10th July Quiz

Q1. The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film?

Answer- Solva Sawan

Q2. What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is exclusively performed by men?

Answer- Chhau of Mayurbhanj

Q3. Cassius Clay Jr. is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – he was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.

Answer- Muhammad Ali

Q4. ‘Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?

Answer- Anupam Kher

Q5. India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?

Answer- June’83


Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 9th July Quiz

1) Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?

Answer- Arjun Reddy

2) Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?

Answer- Spain

3) What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?

Answer- VoIP

4) Hakuna matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?*

Answer- Swahili

5)NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?

Answer- Dragonfly


Amazon Quiz Time Today 8th July – Answers of Amazon 8th July Quiz

1) Agni, Aakash, Bijli, Vayu, Fani, and Ochi are all names _____. Fill in the blank.

Answer- Cyclones

2) A myth states that men have one less rib in their chest as compared to women. But that is untrue. So, how many ribs bones are there in a human body?

Answer- 24

3) Which cricketer broke Sachin Tendulkar and Brian Lara’s records to become the fastest batsman reaching 20,000 international runs across formats (tests, ODIs and T20s)?

Answer- Virat Kohli

4) Resul Pookutty won an Oscar for Slumdog Millionaire. Which category did he win in?

Answer- Sound Mixing

5) When is the International Olympic Day observed every year?

Answer- 23rd June


Amazon Quiz Time Today 7th July – Answers of Amazon iPhone XR Quiz

1) On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?

Answer- Japan

2) Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?

Answer- UAE

3) Did you know that the stomach produces acids to help digestion. These stomach acids primarily consist of ______. Fill in the blanks.

Answer- Hydrochloric Acid

4) Which was India’s first ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.

Answer- Roadside Romeo

5) Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?

Answer- Google


Amazon Quiz Time Today 6th July – Answers of Amazon Sony Home Theatre Quiz

1) Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures ______. Fill in the blank.

Answer- Energy

2) Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?

Answer- True

3) A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?

Answer- Jabariya Jodi

4) Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?

Answer- Kiai

5) 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?

Answer- Venus Williams


Amazon Quiz Time Today 5th July – Answers of Amazon Seagate Quiz

1) After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?

Answer- Spiderman: Far From Home

2) Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?

Answer- Mayank Agarwal

3) A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ’Impressed’. True or False

Answer- True

4) Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?

Answer- Ranchi

5) Legendary athlete, ‘The Flying Sikh’, won 5 gold’s in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?

Answer- Milkha Singh


Amazon Quiz Time Today 4th July – Answers of Amazon Oppo F11 Pro Quiz

1) June 21 was the summer solstice in the Northern Hemisphere. It is known for being the ___ day of the year in this part of the world.

Answer– Longest

2) ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Answer– Bathing

3) Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?

Answer– India

4) Facebook recently launched a new crypto currency. What is it called?

Answer– Libra

5) There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?

Answer– Phagocytes


Amazon Quiz Time Today 3rd July – Answers of Amazon Quiz

1) What is the highest civilian award of India?

Answer– Bharat Ratna

2) Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?

Answer– Dr. APJ Abdul Kalam

3) Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?

Answer– True

4) Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?

Answer– Baba Ramdev

5) Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of ________ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.

Answer– Parvati


Amazon Quiz Time Today 2nd July – Answers of Amazon Quiz

1) Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?

Answer– Toofan

2) In a bid to harbour good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _____. Can you guess where?

Answer– South Korea

3) The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?

Answer– Switzerland

4) India just opened it’s first ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?

Answer– Mathura

5) National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of __________. Fill in the blanks

Answer– S Ramanujan


Amazon Quiz Time Today 1st July – Answers of Amazon Quiz

1) The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?

Answer– Devika Rani

2) Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?

Answer– Chetan Sharma

3) What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!

Answer– Animatronics

4) Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (study of birds)?

Answer– Salim Ali

5) William Jay Bower man is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?

Answer– Nike


Thanks Last Read

In this page hum daily Amazon Quiz answers update karte Rahenge | Aap humare page ka Bookmark karke save kar lijye jese hee Amazon Quiz Ayega aapko kuch Seconds mein hee sare answers yaha update ho jayenge | Before Start amazon Daily Quiz come on this page and check answers thank you

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.